top of page

Mannelijk Aantrekkelijk? 19 Do's en Don'ts

Do’s en Don'ts voor een energieke, gezonde en verzorgde Mannenhuid en een Aantrekkelijke look.


MEN do’s.

#MENtip1: Het juiste ADVIES is belangrijk: een professional geeft meer zekerheid dat je jouw huid op de juiste manier verzorgt. Je hoeft hiervoor niet per se naar een dermatoloog, een Skincoach4MEN kan je ook prima helpen. Je wordt bij ons persoonlijk geholpen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je tussen giechelende vrouwen terechtkomt.


#MENtip 2: REINIGEN: een must! Een goede reiniging brengt je huid terug in Balans


#MENtip 3: SCRUBBEN voordat je gaat scheren zorgt ervoor dat je gladder scheert en minder last hebt van ingegroeide haartjes.


#MENtip 4: GET THE PERFECT SHAVE.


#MENtip 5: HYDRATEREN: vocht is de eerste en belangrijkste behoefte van je huid. Een vochttekort neigt al vaak tot de eerste rimpeltjes. Drink ook voldoende water.


#MENtip 6: VERZORGEN: Of je nu een gevoelige huid hebt, couperose, rimpels, acné, pigmentvlekken, verlies aan stevigheid…. Voor elke huidconditie is er een aangepast product. Vraag steeds deskundig advies om uw beoogde resultaat te verkrijgen


#MENtip 7: DAG EN NACHT: wist u dat uw huid overdag allerlei afvalstoffen opneemt en opslaat? Dit is een grote bron van huidveroudering. Daarom dient u de huid goed te beschermen tegen allerlei agressies. ’s Nachts ( vooral tussen 23.00u en 03.00u) werkt uw huid volop om de opgelopen schade te herstellen. Er zit dus wel degelijk een verschil tussen je dag- en nachtverzorging en tussen de werking van uw huid overdag en ‘s nachts! Zorg ook voor een goede nachtrust!


#MENtip 8: ZONLICHT EN MILIEUVERONTREINIGING. Wilt u vroegtijdige huidveroudering voorkomen? Gebruik overdag (winter en zomer) steeds een product met een bescherming tegen UV, het breedspectrum licht en de luchtvervuiling.


#MENtip 9: PRIJS: producten kunnen verschillen in prijs, ingrediënten en kwaliteit. Weet dat werkzame ingrediënten veel research en wetenschappelijk onderzoek vereisen en vaak gepatenteerd zijn. U kan dus stellen dat een kwalitatief product dat doet wat het belooft, niet echt goedkoop kan zijn. Investeer dus in kwaliteit!


#MENtip 10: PREVENTIE: U hoort het misschien niet graag, maar huidveroudering start op 25 jaar. Dus: verzorg u preventief in de jeugd, en behoud later uw jeugdigheid door u prima te verzorgen met een aangepast product. Waar op jongere leeftijd het behoud van hydratatie voorop staat, is het op latere leeftijd belangrijk de collageenproductie te blijven boosten.


#MENtip 11: GEDULD. Ga te rade bij een deskundig persoon indien u verjonging en verbetering wil zien. Vergeet ook niet dat u een beetje geduld moet hebben om resultaten te boeken. Reken +/- 80 dagen om de eerste tekenen van verbetering te zien!


#MENtip 12: DAGELIJKS RITUEEL: uw huidverzorging dient een dagelijks ritueel te zijn, dat u met tijd en precisie uitvoert om het gewenste resultaat te bekomen.


#MENtip 13: VOEDING: Wil u een gezonde en energieke uitstraling behouden, zorg dan dat uw voeding veel anti oxidanten en vitamines bevat.


#MENtip 14: En als laatste, één van de meest belangrijke aanbevelingen: Om de stofwisseling goed op gang te houden is het verstandig om water te drinken. En niet alleen voor de huid heeft dit effect, maar voor je hele lichaam.


MEN dont’s.

#MENtip 15: Overmatig ALCOHOL gebruik is een aanslag je huid. Je huid wordt er snel ouder door en rimpels zie je veel sneller.


#MENtip 16: ROKEN zorgt voor een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam, wat natuurlijk een sterke invloed heeft op de huid.


#MENtip 17: Mannen zijn vaak degegen die de pot met zonnebrandcrème ter zijde laten. ZON zonder beschermende crème, maakt een heel groot verschil tussen een verouderde huid en een strakke huid, zeker op latere leeftijd.


#MENtip 18: Je INBEELDEN dat huidverzorging alleen voor vrouwen en watjes is.


#MENtip 19: Geloven in “wondermiddeltjes” die huidveroudering “stoppen”. Iedereen wordt ouder, ook jij. En dat zal je gaan merken aan je huid. Maar een goede verzorging zal het VEROUDERINGSPROCES VERTRAGEN en zorgt er in elk geval voor dat je huid niet ouder lijkt dan je werkelijk bent.


... want wij vrouwen vinden dat verzorgde, gezonde mannen Aantrekkelijker zijn!

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page