top of page

Welke ingrediënten zitten in jouw make-up?

Al eeuwen gebruiken we make-up om ons mooier te maken, en smeren vrouwen van alles op hun gelaat… Maar, weet jij ook waarvan het gemaakt wordt? Hoe kies jij je make-up? Is wat je gebruikt wel veilig?

Nieuwsgierig? Lees hier dan even mee.


Make-up vroeger en nu Make-up komt van origine uit het oude Egypte. Egyptische vrouwen vonden het belangrijk om er goed uit te zien. Ze gebruikten henna (rood), gele oker (geel), kopersulfaat (blauw) en grafiet (zwart) als make-up. Dit mengden ze met water of olie. Nu is het afhankelijk waarvan de make-up gemaakt wordt. Is het een natuurlijk make-upproduct of niet. Natuurlijke producten hebben bijna altijd natuurlijke ingrediënten (soms toch ook een conserveermiddel om het langer goed te houden). De niet-natuurlijke make-upproducten bestaan voornamelijk uit chemische stoffen, kleurstoffen en oliën. Dit betekent niet dat natuurlijke stoffen beter zijn. Er zijn ook natuurlijke stoffen die schadelijk of zelfs giftig zijn en die allergieën veroorzaken. Denk maar aan giftige planten of stoffen.


Niet alle ingrediënten zijn even veilig! Alle cosmeticaproducten in Europa zijn getest. Er is een belangrijke, lange lijst van ingrediënten die niet of maar in een bepaalde hoeveelheid mogen gebruikt worden. Geen reden tot paniek dus. Maar, ondanks wettelijke richtlijnen, zijn er toch ingrediënten in make-up die niet goed voor je zijn. Ze leiden vaak tot verstopte poriën, jeuk, irritaties, allergische reacties,… Je weet dus maar beter welke ingrediënten je het best vermijdt en welke er in jouw make-up zitten. Enkele voorbeelden:

  • Minerale olie en talk: Minerale olie verstopt je poriën en sluit je huid af. Sommige talkpoeders bevatten de kankerverwekkende stof asbest.

  • Zware metalen als lood, arseen en carbon black: ze worden gelinkt aan kanker en zware metalen zijn schadelijk voor de vruchtbaarheid en de ontwikkeling van het ongeboren kind.

  • Lood en chroom: bijna drie kwart van de lippenstiften op de markt bevat lood, wat voor hersenschade kan zorgen. Chroom wordt in verband gebracht met verschillende kankers.

Ingrediënten en formules van RVB LAB THE MAKE UP Make-upproducten van RVB LAB the make up worden bestudeerd en samengesteld volgens “safe formulas” in een eigen labo en zijn absoluut veilig. Ze bevatten veilige actieve ingrediënten die ook hun effectiviteit keer op keer bewijzen. Het zijn trouwens dezelfde ingrediënten die je terugvindt in skincareproducten van #Diegodallapalmaprofessional.

Je make-up wordt zo het verlengde van je skincare. Enkele van onze hoogwaardige actieve ingrediënten zijn: vitamine E, olijfolie, hyaluronzuur, spillantes acmelia, wakame zeewierextract, lysine, aziatisch penningkruid,…


Safe formulas, say what? Ik hoor het je denken, wat zijn die veilige formules dan? Wel, ze bevatten:

  • geen zware metalen (zoals nikkel, lood, chroom, kwik, arseen, cadmium)

  • geen gluten

  • geen MIT en isothiazolinonen, formaldehydedonors, parabenen of andere conserveringsmiddelen met een hoger risico op irritatie.

  • ze worden niet op dieren getest

  • ze worden in een cleane en veilige omgeving gemaakt

  • ze zijn dermatologisch en microbiologisch getest

Wil je ook kiezen voor make-up zonder schadelijke stoffen. Kies voor make-up van RVB LAB the make up en gezonde, stralende en veilige make-upproducten die je huid niet verstoppen zodat ze kan blijven ademen, en zodat jij je fantastische zelf kan zijn!6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page