top of page

De kracht van massage 🤍

Vaak vergeten we de kracht van een gelaatsmassage.

Een aanraking alleen al zorgt voor een flinke dosis geluksgevoel. Aanraking wekt het hormoon oxytocine op, ook wel knuffelhormoon genoemd. Maar niet alleen oxytocine is een langdurig effect van mijn gelaatsmassage!


Oxytocine, dit hormoon is krachtiger dan welke vorm van stress ook! Geloof mij; oxytocine eet stress als ontbijt 🙈


Tijdens mijn gelaatsmassage daalt je bloeddruk, je hartslag vertraagt en je maakt minder adrenaline aan. Daar is de oxytocine en dat is dat heerlijke, rustgevende geluksgevoel!


Het heeft een stressverlagend effect én een positieve invloed op spijsvertering, geheugen, zenuwstelsel en ademhaling! Mijn gelaatsmassage is dus goed voor je gezondheid in het algemeen!


En wat dan voor de huid? 🧐

De doorbloeding wordt gestimuleerd,

alle lagen van de huid worden gezonder en sterker én de afvoer van afvalstoffen wordt beter, waardoor donkere kringen en wallen onder de ogen sterk verminderen! Rimpels worden sterk verminderd en actieve ingrediënten gaan beter worden opgenomen. Onze fibroblasten gaan de aanmaak van collageen en elastine eens goed onder handen pakken,

het resultaat is een jonge, gezonde uitstraling.


Benieuwd naar hoe dat juist in zijn werking gaat? 👇🏼

Om te begrijpen hoe een massage effectief werkt, moeten we dieper in de huid kijken (op cellulair niveau)

De huid is een complex orgaan, bestaande uit verschillende lagen, cellen en structuren. Elke massagetechniek heeft een specifiek doel en richt zich op verschillende aspecten van de huidgezondheid.

  • Doorbloeding: Wanneer je de huid masseert, ontstaat druk en wrijving op het huidoppervlak. Deze mechanische stimulatie veroorzaakt een verwijding van de bloedvaten 👉🏼 verhoogde bloedstroom naar de huid 👉🏼 meer zuurstof en voedingsstoffen die naar de huidcellen worden gebracht 👉🏼 betere gezondheid en functie.


  • Daarnaast bevordert een massage de productie van collageen en elastine. Deze eiwitten zijn fundamenteel voor structuur en elasticiteit. Door de productie te stimuleren, maakt een massage de huid van je gelaat steviger en veerkrachtiger. Door de mechanische stimulatie van fibroblasten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen en elastine.


  • Ook helpt een gelaatsmassage bij het ontspannen van spierspanningen en het bevorderen van een diep gevoel van welzijn. Massagetechnieken helpen om spiertonus en -elasticiteit te verbeteren, wat rimpels en fijne lijntjes doet verminderen.


  • Actieve ingrediënten dringen beter in de huid in dankzij een massage. De warmte, die je handen en het activeren van gelaatsspieren opwekken, maakt de huid klaar voor de producten.


Je mag dus nooit de kracht van een gelaatsmassage in twijfel trekken. Dit is echt mega belangrijk!


Boek dus maar al snel jou volgende gelaatsverzorging 👉🏼 https://www.huidatelierjijenik.be/book-online


X Inne4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page