top of page

Help, ik heb kloven in mijn hielen.


kloven in de hiel

Geen paniek! Dit is een veel voorkomend verschijnsel, vooral bij warm weer wanneer schoenen met open hakken, sandalen en slippers worden gedragen. Echter, de meeste scheurtjes, hoewel je denkt dat ze er slecht uitzien, zijn in feite klein en kunnen gemakkelijk preventief worden behandeld met de Footlogix Cracked Heel formule voor scheurtjes of barsten ontstaan, die diep, ontsierend, ongemakkelijk en vaak pijnlijk zijn.

Ze worden ook wel hielkloven genoemd en zijn het gevolg van een droge huid die gepaard gaat met verdikte huid en eeltplekken. Bij een ernstige vorm van kloven in de hiel verkleuren ze soms wit en staan ze een beetje open. Dit kan zeer pijnlijk zijn, kunnen soms bloeden en zelfs gaan ontsteken.

Hoe ontstaan deze diepe barsten en kloven op de hiel ?

  • Looppatroon : Normale looppatronen verdelen het gewicht gelijkmatig over de voet. Sommige mensen hebben echter een zeer zware hielbotsing, of een neiging tot pronatie. Dit kan leiden tot eeltvorming rond de rand van de hiel en meer in het bijzonder rond de laterale (buitenste) rand van de hiel. Werkschoenen kunnen ze nog erger maken. Eelt is een verdikking van de huid die ontstaat door herhaaldelijke wrijving en/of druk op de huid. Het eelt fungeert als een beschermende barrière tussen de huid en de externe bron van de kracht of de wrijving.

  • Gewichtstoename of obesitas : Samen met andere factoren, zoals schoeisel en looppatroon, zijn mensen die overgewicht hebben of zwaarlijvig zijn, vatbaarder voor het ontstaan van diepe scheuren en kloven op vereelte hielen.

  • Langdurig staan : Langdurig staan leiden tot scheuren en barsten op vereelte hielen.

  • Atopische dermatitis of eczeem : Dit zijn chronische immuungerelateerde aandoeningen die vaak familiaal zijn. De huid is ruw, jeukerig, schilferig en droog. Een van de aspecten is een defect in de werking van de huidbarrière waardoor de huid gevoeliger wordt voor irritatie door zeep en andere contactirriterende stoffen, waardoor de symptomen toenemen. Eelt is de natuurlijke bescherming van het lichaam. Het meest interessant voor ons is palmo-plantair eczeem dat de voetzolen en de handpalmen aantast en vaak leidt tot dik eelt en barsten.

  • Psoriasis : Psoriasis is, een auto-immuunziekte, een chronische ontstekingsziekte van de huid die wordt gekenmerkt door duidelijk afgetekende, rode en schilferige verdikte huidplak. De palmo-plantaire psoriasis, die de voetzolen en de handpalmen aantast leidt vaak tot dik eelt en pijnlijke kloven.

  • Diabetis : Problemen met de bloedsomloop en de zenuwuiteinden die gepaard gaan met diabetes leiden tot een zeer droge huid, vooral op de voeten, en een hoge kans op gebarsten huid op de hielen. Open scheurtjes kunnen leiden tot infectie en zelfs amputatie, waardoor behandeling bijzonder belangrijk is.

  • Hyperthyreoïdie : Een gevolg van een onderactieve schildklier is een extreem droge huid door een verstoring van de zweetproductie. Dit treft vooral de voeten en kan leiden tot barsten en kloven op vereelte hielen.

Wat kan men doen aan gebarsten hielen ?


Footlogix® Cracked Heel Formula met Dermal Infusion Technology® is bewezen dat het de diep gebarsten huid van extreem vereelte hielen hydrateert en effectief verwijdert, zonder een vettig laagje achter te laten. Samen met urea bevat het teunisbloemolie die de huidstructuur verbetert. Het ureum hydrateert en sluit vocht in de huid in.


eeltverweker met rasp
Footlogix callus softener

Eelt kan men verwijderen door thuis regelmatig te behandelen met de Footlogix® Callus softener . Dit product wordt op de voeten en tenen gespoten en biedt een onmiddellijke verzachtende behandeling voor eelt, teennagels en nagelriemen. Deze niet-agressieve formule hoeft niet te worden afgespoeld en blijft hydrateren nadat de behandeling is voltooid. Na het weken en aanbrengen van de eelt verzachter, kan men snel en effectief overtollig eelt verwijderen met de Footlogix® Roestvrijstalen Vijl, zo voorkomt men barsten in de eeltlaag.Deze dubbelzijdige vijl kan gemakkelijk worden gereinigd, gedesinfecteerd of gesteriliseerd en scheurt nooit de huid.

De meest effectieve manier om eelt op de voeten te behandelen is om te beginnen met een professionele voetverzorging. De voetverzorgster kan eelt en kloven wegsnijden, dan wordt het vakkundig weggehaald. Zorg ervoor dat je de Footlogix® Cracked Heel Formula verzorgingsproduct gebruikt na de professionele voetverzorging om een voortdurende hydratatie van de voeten te garanderen.
Footlogix® voetverzorgingsproducten op basis van mousse zijn samengesteld met ingrediënten van farmaceutische kwaliteit. Het Footlogix® maakt gebruik van de gepatenteerde Dermal Infusion Technology® en brengt zo de actieve ingrediënten diep in de lagen van de opperhuid, en richt zich specifiek op hydratie en bescherming met snel en langdurig resultaat. In tegenstelling tot crèmes zijn de Footlogix® mousse producten zacht en luchtig, en bevatten ze geen uitdrogende alcohol of geurstoffen die de droge huid van de voeten irriteren. Alle Footlogix® producten zijn veilig voor diabetici, senioren en mensen met een verzwakt immuunsysteem - groepen die vaak last hebben van extreem droge voeten.


Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page