top of page

Alles over droge voeten.


droge voeten

Is droge huid op de voeten een probleem?

Ja! Zeker. Ruwe, kriebelende, droge huid op de voeten is onverzorgd en oncomfortabel, maar het is meer dan alleen maar vervelend. Als je er niets aan doet, kan een extreem droge voetenhuid ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van veel mensen, vooral bij diabetici die vaak onvoldoende bloed naar hun ledematen laten stromen, waardoor de huid van hun voeten droog en kwetsbaar wordt. Hoe kan een droge voethuid tot ernstige gevolgen leiden?

Een droge huid op de voeten veroorzaakt microscheurtjes (kleine openingen in de huid) die het vermogen van de huid aantasten om haar belangrijkste functie uit te voeren: bescherming. Onbehandelde droge huid op de voeten kan leiden tot bacteriële, schimmel- of andere infecties die kunnen resulteren in open, langzaam genezende letsels. Om de voeten goed te beschermen tegen bacteriën, schimmels of infecties, moeten de voeten gezond, gehydrateerd en eelt- en barstvrij zijn. Hoe behandel je de droge huid van je voeten?

Om droge huid op de voeten goed te behandelen, is het vooral belangrijk om producten voor droge huid te gebruiken die diep doordringen in de dikke eeltlaag en die droge voeten hydrateren in plaats van oliën te gebruiken. Effectieve middelen voor droge voeten kunnen ook ingrediënten bevatten om onderliggende problemen te behandelen (zoals voetschimmels), die zich kunnen voordoen als droge huid.

Gelukkig heeft Footlogix® een uitgebreide lijn vochtinbrengende voetverzorgingsproducten ontwikkeld die de extreem droge huid van de voeten hydrateren en herstellen, zonder de natuurlijke functies van de huid af te sluiten of te belemmeren.


De meest effectieve manier om droge huid op de voeten te behandelen is om te beginnen met een professionele voetverzorging. Tijdens de voetverzorging zal de voetverzorgster de juiste Footlogix producten voor droge huid adviseren om thuis te gebruiken. De meeste mensen zullen een verbetering van hun droge voetenhuid al zien en voelen na slechts enkele dagen regelmatig gebruik.

Footlogix® Droge huidverzorgingsproducten

Footlogix biedt vier producten in haar vochtinbrengende voetverzorgingslijn, elk met specifieke ingrediënten en concentraties van ingrediënten om de huidproblemen van droge voeten optimaal aan te pakken. Als je vragen hebt over welke Footlogix® droge huid formule voor jou de beste en snelste resultaten oplevert, vraag het dan aan je voetverzorger. Zij zal graag je behoeften bespreken en het juiste product aanbevelen om de droge huid op uw voeten te verbeteren.Gebruiksaanwijzing: Voor gebruik het product goed schudden en twee keer per dag een hoeveelheid ter grootte van een walnoot op schone, droge voeten masseren voor de behandeling (de eerste twee weken) en eenmaal per dag voor verdere thuisverzorging, met speciale aandacht voor de hielen en voetzolen en tussen de tenen van de voeten.


Footlogix® voetverzorgingsproducten op basis van mousse zijn samengesteld met ingrediënten van farmaceutische kwaliteit. Het Footlogix® maakt gebruik van de gepatenteerde Dermal Infusion Technology® en brengt zo de actieve ingrediënten diep in de lagen van de opperhuid, en richt zich specifiek op hydratie en bescherming met snel en langdurig resultaat. In tegenstelling tot crèmes zijn de Footlogix® mousse producten zacht en luchtig, en bevatten ze geen uitdrogende alcohol of geurstoffen die de droge huid van de voeten irriteren. Alle Footlogix® producten zijn veilig voor diabetici, senioren en mensen met een verzwakt immuunsysteem - groepen die vaak last hebben van extreem droge voeten.

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page