top of page

Hoe kom ik van het eelt op mijn voeten af.


Eelt is plaatselijke verdikking van de opperhuid, die ontstaat op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving en/of druk. Door het wrijven van de opperhuid over een oppervlak wordt die ruwer en hard. Eelt is een beschermlaagje dat voorkomt dat de opperhuid beschadigd raakt. Een ander resultaat van wrijving of langdurige druk op de huid is een blaar.

Hoe ontstaat eelt ?

  • Eelt ontstaat het meest onder de voet

  • Kan ook ontstaan door druk en/of wrijving, verandering van temperatuur, hitte, veranderde samenstelling van zweet en ziekten;

  • Het ontstaan van eelt kan ook erfelijk zijn;

  • De vorming van eelt hangt namelijk ook af van de stand van de botten;

  • Als bepaalde botten meer werk moeten doen, ontstaat er een dikkere huidlaag.

Wat kan men doen tegen eeltvorming ?

Eelt kan men verwijderen door thuis regelmatig te behandelen met de Footlogix® Callus softener . Dit product wordt op de voeten en tenen gespoten en biedt een onmiddellijke verzachtende behandeling voor eelt, teennagels en nagelriemen. Deze niet-agre

ssieve formule hoeft niet te worden afgespoeld en blijft hydrateren nadat de behandeling is voltooid. Na het weken en aanbrengen van de eelt verzachter, kan men snel en effectief overtollig eelt verwijderen met de Footlogix® Roestvrijstalen Vijl, zo voorkomt men barsten in de eeltlaag.Deze dubbelzijdige vijl kan gemakkelijk worden gereinigd, gedesinfecteerd of gesteriliseerd en scheurt nooit de huid.

De meest effectieve manier om eelt op de voeten te behandelen is om te beginnen met een professionele voetverzorging. De voetverzorgster kan eelt en kloven wegsnijden, dan wordt het vakkundig weggehaald. Zorg ervoor dat je de juiste Footlogix® verzorgingsproducten gebruikt na de professionele voetverzorging om een voortdurende hydratatie van de voeten te garanderen. Je voetverzorgster kan je de juiste Footlogix® vochtinbrengende formule adviseren.

Footlogix® vochtinbrengende huidverzorgingsproducten

Footlogix biedt vier producten in haar vochtinbrengende voetverzorgingslijn, elk met specifieke ingrediënten en concentraties van ingrediënten om de huidproblemen van droge voeten optimaal aan te pakken. Als je vragen hebt over welke Footlogix® droge huid formule voor jou de beste en snelste resultaten oplevert, vraag het dan aan je voetverzorger. Zij zal graag je behoeften bespreken en het juiste product aanbevelen om de droge huid op uw voeten te verbeteren.


Voor gebruik het product goed schudden en twee keer per dag een hoeveelheid ter grootte van een walnoot op schone, droge voeten masseren voor de behandeling (de eerste twee weken) en eenmaal per dag voor verdere thuisverzorging, met speciale aandacht voor de hielen en voetzolen en tussen de tenen van de voeten.Footlogix® voetverzorgingsproducten op basis van mousse zijn samengesteld met ingrediënten van farmaceutische kwaliteit. Het Footlogix® maakt gebruik van de gepatenteerde Dermal Infusion Technology® en brengt zo de actieve ingrediënten diep in de lagen van de opperhuid, en richt zich specifiek op hydratie en bescherming met snel en langdurig resultaat. In tegenstelling tot crèmes zijn de Footlogix® mousse producten zacht en luchtig, en bevatten ze geen uitdrogende alcohol of geurstoffen die de droge huid van de voeten irriteren. Alle Footlogix® producten zijn veilig voor diabetici, senioren en mensen met een verzwakt immuunsysteem - groepen die vaak last hebben van extreem droge voeten.

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page