top of page

Nu is het duidelijk … Hyaluronzuur is de hype waard! 🤍

Bijgewerkt op: 23 jun. 2023

Studies zijn eensgezind: hyaluronzuur is en blijft de enige krachtige stof tegen rimpels. Ons lichaam maakt elke dag opnieuw hyaluronzuur aan. Een gezonde levensstijl: sport, weinig stress en juiste voeding, helpen om de huidverstevigende stof in stand te houden. Maar de doorslaggevende factor voor het verlies aan hyaluronzuur in het lichaam is onze leeftijd.

Want: al vanaf 25-jarige leeftijd maakt het lichaam minder hyaluronzuur aan. De huid verliest jaarlijks maar liefst 1% van deze stof. Op 40-jarige leeftijd heeft ons lichaam nog maar 50% over! Geen wonder dus dat we rimpels krijgen.


Krachtig ingrediënt: slechts 1 gram hyaluronzuur bindt tot 6 liter waterDe laatste studies tonen aan dat hyaluronzuur de huid verstrakt en zelfs leeftijdsgebonden verlies omkeert. Zelfs al na een paar weken. Vooral rimpels rond mond, ogen en voorhoofd worden tot 40% minder. Hyaluronzuur zorgt voor meer vocht en een jeugdige teint. Gebruikers getuigen dat hun huid er al na een paar weken 10 jaar jonger uitziet.


HYALURONZUUR staat al jaren op de eerste plaats van anti-ageing werkzame stoffen, omdat het ongelooflijke resultaten belooft. Klinische studies brachten de resultaten in beeld:


Studie München: rimpeldiepte significant minder na 3 maanden.

Bij deze klinische studie werden 20 proefpersonen in vier groepen verdeeld. Elke groep kreeg verschillende producten met hyaluronzuur voor dagelijks gebruik. Voor en na 3 maanden gebruik werden rimpeldiepte en stevigheid van de huid gemeten. Het resultaat: de rimpeldiepte verminderde al na 3 maanden met 20% en de huid was tot 30% strakker.


Universitair Ziekenhuis Basel: Hyaluronzuur vertraagt het verouderingsproces. Een gezamenlijke studie van de School of Medicine in Thessaloniki en het University Hospital Basel toonde in 2012 al aan dat hyaluronzuur het verouderingsproces vertraagt.


University of Miami: 96% meer vocht en 55% meer elasticiteit. Het nieuwe nano-hyaluronzuur (4-complex) toonde een verminderen van de rimpeldiepte tot 40% aan. De hydratatie van de huid (tot 96%) en de stevigheid en elasticiteit van de huid verbeterden met 55% aan het einde van het 8 weken durende experiment.


Japanse studie: huid steviger en strakker na 12 weken. Een Japanse studie van de universiteit van Tokio heeft in een placebo-gecontroleerde studie aangetoond dat de huid daadwerkelijk steviger en strakker werd na gebruik van hyaluron. En dat al binnen 12 weken.


Dat klinkt toch geweldig? Maar pas op: niet alle hyaluronzuur is even goed. Er zijn enorme kwaliteitsverschillen en volgens wetenschappers is de juiste samenstelling van de moleculen cruciaal.


Waarom zijn 9 van de 10 producten met hyaluronzuur niet effectief?

  • Hyaluronzuur werkt misschien helemaal niet.Sommigen geloven niet in de anti-rimpelwerking van hyaluronzuur. Omdat ze al veel producten zonder succes probeerden of omdat ze gewoon kritisch zijn. Feit is dat er veel ineffectieve hyaluronzuurproducten op de markt zijn. Omdat er veel met hyaluron wordt geknoeid. Hyaluron is een dure grondstof. Vaak is de gebruikte dosering slechts een fractie van de door onderzoekers aanbevolen hoeveelheid.

  • Het juiste mengsel van verschillende moleculen is doorslaggevend. De grootte van hyaluronzuurmoleculen speelt een beslissende rol. Niet allemaal groot of allemaal klein maar de juiste mix is belangrijk. Maar wat betekent dat precies? Kleinere deeltjes (laagmoleculaire en oligo-hyaluronzuren) dringen door in diepere huidlagen en slaan daar water op. Ze hebben een langdurig effect en een duurzame anti-rimpelwerking. Grotere (hoogmoleculaire) deeltjes werken in op de bovenste huidlaag en vullen letterlijk rimpels, waardoor een onmiddellijk filling effect zichtbaar is.

Samengevat: Het is dus belangrijk om de huid te voorzien van alle soorten hyaluronzuur. Zo krijg je een onmiddellijk én een langdurig effect. Alleen op die manier zullen tekenen van huidveroudering worden verminderen.


Conclusie: Niet alle hyaluronzuur is hetzelfde. Dit verklaart waarom zoveel generieke producten bijna niet werken. Maar met dé juiste samenstelling is hyaluronzuur een wondermiddel.


En hoe vind je dan dat ene goeie product?

  • Hyaluronzuur moet altijd uit verschillende molecuulgroottes bestaan. Veel producten bevatten hooguit één, 2 of 3 verschillende molecuulgroottes. Wij raden een 4-complex aan voor maximaal effect.

  • Een product moet een hoge dosis aan hyaluronzuur bevatten. Veel producten bevatten slechts een fractie hyaluronzuur. Zo tussen 0,5 en 1%. Minstens 2% is noodzakelijk en 3% is optimaal. Een hogere concentratie zal dan weer het resultaat niet nog extra verbeteren.X Inne20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page