top of page

Waarom je naast je behandeling in het instituut ook thuis aan de slag moet gaan.


Ons gezicht.

Het is de allereerste indruk die we van onszelf geven.

En toch durven we onze huid - de buitenste laag van dat visitekaartje - al eens verwaarlozen.

Je huid is niet alleen je grootste orgaan, het is het enige orgaan dat zichtbaar is voor jezelf en voor de buitenwereld. En dat geldt zeker voor de huid van je gezicht, want die zit niet verstopt onder laagjes kledij. Meer zelfs, er valt heel wat van af te lezen: of je roker bent, veel in de zon zit, gezond eet en drinkt, je voldoende verzorgt… Je gelaat kan er ook voor zorgen dat je er jonger of ouder uitziet dan je werkelijke leeftijd.

Toch dragen we niet altijd voldoende zorg voor onze buitenste laag. We trekken meestal heel veel tijd uit om thuis alles netjes op te ruimen en om ons huis picobello te onderhouden, maar als het om onze eigen ‘façade’ gaat, hoeft het er niet altijd perfect uit te zien. We zijn op dat terrein vaak zeer spaarzaam zowel wat tijd als geld betreft. Die enkele minuten en euro’s extra kunnen nochtans een groot verschil uitmaken, want ze vertalen zich gegarandeerd in een frisse(re) uitstraling. Een behandeling in de praktijk alleen is niet de oplossing. Het is een prachtige aanvulling maar het zal niet "het grote verschil" maken. Een dagelijkse goede huidverzorging thuis wel. Zorgen voor een mooie, gezonde huid is geen alarmplan waaraan je begint wanneer de eerste rimpels zich manifesteren.

"Een levenslang proces, een ritueel waarmee je best begint vanaf jeugdige leeftijd."

Dag in dag uit zul je dus tijd en energie moeten besteden aan een goede huidroutine. Sommige mensen besteden er het liefste zo min mogelijk tijd aan en sommige houden juist van een uitgebreide routine. Vandaar dat het op maat gemaakt behandelplan zo belangrijk is.

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page